Araba.com Logo
carvak-servis

Bagaj Kapağı Boya

Aracın arka bagaj kapağının boyanması hizmetidir.

Aracınızın bagaj kapağı, çarpmalar, zedelenmeler, çizikler, taşlar gibi bir çok sebeple aşınmış, boyası kalkmış ya da tamamen çıkmış olabilir. Böyle durumlarla karşı karşıyaysanız, araba boyama uygulamalarından bagaj kapağı boyama işlemini yaptırabilirsiniz.
İlk yapılması gereken işlem maskeleme işlemidir. Bu işlem istenmeyen bölgelere boyanın sıçramasını önlemek için bir ön hazırlıktır. Devamında boya yapılmasını istediğiniz bölge temizlik tineriyle silinip zımparalama işlemi yapılır. Ardından tekrar bölge temizlik tineriyle silinip tozlardan arındırılır ve macun çekme işlemi gerçekleştirilir. Macun hazırlanırken sertleştirici ve macun karışımı kutuda belirtilen oranlar baz alınarak yapılır. Macunu çekilirken ince çekilir ki çatlama yapmasın. İki kat macun çekilir. Bu iki kat arasında 15 dakika kadar bir kuruma süresi bırakılır. Tüm işlem bittiğinde yarım saat kurumasını beklenir. Macun işleminden sonra astar uygulamasına geçilir. Macun hazırlanırken olduğu gibi astar hazırlanırken de kutuda yazan oranlar göz önünde bulundurulur. İki kat astar çekme işlemi yapılacağından iki işlem arası 20 dakika kadar kuruma süresi ve tüm işlemler tamamlandığında da 4 saat kadar bir kuruma süresi bırakılır. Sonrasında zımparalama ve temizleme işlemleri yapılır. Boya aşamasına geçmeden önce uygulanabilecek iki seçenek vardır. İlki gri keçe ve suyla boyanacak alandan bira daha büyük alana matlaştırma işlemi yapmak ve daha sonra yüzeyi temizleyip kurutup mumlu bezle silmektir. İkinci seçenek de eski boyanın olduğu yere cila yaptıktan sonra boyama işlemine geçmektir. Boyama işlemi iki ya da üç kat yapıldıktan sonra eğer ilk seçenek tercih edildiyse matlaştırma yapılan alanla eski boyanın olduğu alanın sınırını kapsamayacak şekilde ve matlaştırılmış bölgeyle boyanın atıldığı bölgeye kadar yama tineri uygulaması yapılır. Birkaç gün sonra da pasta cila işlemini gerçekleştirilebilir. Eğer ki ikinci seçenek tercih edildiyse boyamadan sonra eski boyayla yeni boya arasındaki geçişe yama tineri uygulaması yapılır. Yama tineri boya yapılan tabancayla uygulanacaksa mutlaka öncesinde tabanca temizlenir ki istenmeyen bir görüntüyle karşılaşılmasın.
Bagaj boyama işlemi, tavan boyama ve kapı boyama işlemleri gibi biraz zahmetli ve uzun süren bir işlemdir, dolayısıyla bu uygulamaya ve kullanılan tekniklere aşina değilseniz aracınızı uzman bir boyacıda boyatmanızı tavsiye ederiz.

Yapılan İşlemler

  1. Maskeleme yapılır
  2. Temizleme yapılır
  3. Yüzey zımparalanır
  4. Temizleme yapılır
  5. 2 kat macun çekilir
  6. Yüzey zımparalanır
  7. Temizleme yapılır
  8. 2 kat astar uygulanır
  9. Yüzey temizlenir
  10. Duruma göre matlaştırma ya da cilalama yapılır
  11. Duruma göre 2 ya da 3 kat boyama yapılır
  12. Boya metalik ise vernikleme yapılır
  13. Yama tineri uygulanır
  14. Duruma göre pasta cila yapılır